PATATESLİ MAKARNA VE SALÇALI KUZU KÜLBASTI
- Canım Didem Harman'dan öğrendiğim ennn lezzetli makarna :)Makarnayı suyunu süzmeden haşlayacak kadar su koyup haşlıyorum (çünkü bütün vitaminleri suyunda kalıyor) ayrı bir tava da küp küp doğradığım patatesleri yağda hafif kızarttıktan sonra azcık kaynar su ekleyerek 1 y.kaşığı domates salçası katıp tam haşlanmayacak şekilde hafif diri kalsın kapağı kapatıp pişiriyorum ve makarnaya katıyorum.
- Etleri suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyorum çevirerek,suyunu çekmeye yakın 1y.kaşığı domates salçası 3 tane domates rendesi ve isteğe göre 2 diş sarmısak rendesini kaynar suyla beraber (etin üstünü örtecek şekilde) ete ekliyorum,suyunu çekip salçalar etlerin üstünde kalana kadar yaklaşık 45-50 dk kapağı kapalı kısık ateşte pişiriyorum.
ŞEKERPARE
- Şerbet; 2,5 bardak suyun içine 1,5-2 bardak toz şeker kaynayana kadar ocakta kalıyo daha sonra içine çeyrek limon suyu sıkıp kabuğunu da atıp 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyorum.
- Hamuru; 2 y. kaşığı şekeri yarım paket margarinle karıştırdıktan sonra 2,5 bardak un,yarım paket vanilya,1 çay kaşığı kabartma tozu ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip yarım limon kabuğu rendesiyle yoğuruyorum.Daha sonra borcama ceviz büyüklüğünde top haline getirip hafifçe üstüne bastırıp diziyorum ve önceden ısınmış fırında 180 derecede pembeleşene kadar pişiyor.Piştikten sonra fırını kapatıp üstüne şerbeti döküyorum ve kapalı fırının sıcağında şerbetini çekmesini bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder