8 Aralık 2011 Perşembe

FRANSIZ USULÜ SÜTTE HAŞLANMIŞ KREMALI PATATES Ve YOĞURTLU SALÇALI FIRINDA KALÇA TAVUK

  • Patatesleri dilimleyip sütte hafif haşladıktan sonra borcama dizip üstüne tuz,karabiber serpip kremayı döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişene kadar bekletiyorum daha sonra fırından alıp üstüne kaşar rendeleyip tekrar fırına veriyorum kaşarlar eriyene kadar fırında kalıyor.
  • Büyük bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurt,2 diş sarmısak,1 yemek kaşığı domates salçası,yarım yemek kaşığı biber salçası, tuz ,kırmızı toz biber ve kekik atıp kalçaları da koyarak yoğurup fırın torbasına doldurup önceden ısıtılmış fırında yarım saat piştikten sonra birkaç delik açıyorum torbaya ve bi yarım saat daha pişirip alıyorum.
 FIRINDA PEYNİRLİ KABAK VE KAŞARLI MANTAR

  •  Kabakların dışını pijamalı soyduktan sonra ikiye bölüp içlerini biraz kalcak şekilde çıkardıktan sonra 1 kasede beyaz peyniri kırmızı toz biberle harmanlayıp içine dolduruyorum.Borcamı hafif yağlayıp ısınmış fırında 45-50 dk 180 derece pişiyor.
  • Mantarları da önceden limonlu suda biraz kaynatıp süzdükten sonra saplarını koparıp içine rendelenmiş kaşar, kırmızı toz biber biraz da tuz ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırında bekletiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder